Három ceglédi a vízilabda válogatottban

A magyar sportélet alakulatai közül az elit kategóriába tartozik a férfi vízilabda válogatott. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem kényezteti el válogatottunk a szurkolókat, rangot jelent a nemzeti csapat tagjaként a medence partján hallgatni a magyar himnuszt.
Nos, ennek az élménynek örülhet a következő napokban, többiek között az három Cegléden született sportoló is, akik azon túl, hogy városunk szülöttei, mind itt tanultak meg úszni, a ceglédi uszodában ismerkedtek meg a vízilabda alapjaival és indultak el sportkarrierjük könnyűnek nem mondható útján.

Jansik Dávid (1991) diákolimpiai bajnok volt a Ceglédi Várkonyi iskola tanulójaként, majd a CVSE gyerek korosztályú csapataiban tűnt ki tehetségével. A KSI, a Honvéd, az FTC, majd legutóbbi években háromszoros magyar bajnok, Szuper Kupa, BEK győztes Szolnok csapatának erőssége és a válogatott biztos pontja.

Jansik Szilárd (1994) bátyjához hasonlóan Cegléden, a CVSE-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd ugyancsak a magasabb szintű szakmai hátteret nyújtó Központi Sportiskola adott alapot a magasabb szintű képességeihez. Ezt követően a Szeged, majd az FTC játékosa lett, utóbbi az idei – aktuális – bajnokcsapat. Már volt korábban tagja a válogatott keretnek, be is mutatkozhatott, de sérülése után most van módja beleerősödni az új válogatottba.

Pásztor Mátyás (1987) Cegléden nőtt bele az intenzív pólós életbe, majd a BVSC-ben jutott el egy magasabb fokra, ami az élvonali megmérettetésre is jó alap volt. A Szolnok játékosaként eltöltött csaknem nyolc idény tette olyan szintű és képességű játékossá, hogy visszatérve a BVSC-be megfeleljen az élvonalbeli elvárásoknak. A BVSC-ben nyújtott játéka alapján lett a Világ Kupára készülő válogatott újonca.

A Világ Kupa mérkőzéseire Berlinben kerül sor szeptember 11-17 között, ahol minden bizonnyal mind a három ceglédi alapokkal bíró pólós, közülük két testvér egy időben kap lehetőséget a bizonyításra, ami páratlan sporttörténeti pillanatokat jelent Cegléd életében.
A ceglédi utánpótlás nevelés magas színvonalát igazolják a fentiek, tegyük hozzá, hogy a magyar vízilabda bajnokság jelen élvonalában csapatnyi játékos szerepel, akiknek sportpályafutása Cegléden eresztett gyökeret és minden bizonnyal a megváltozott új uszodai feltételekkel bővülve, a jövőben is örömünket fogjuk lelni tehetségeink sikerében.

Magyar László

forrás: cegledipanorama.hu